lördag 5 mars 2016

Det är litet tungt nu...

Det är litet tungt just nu. Maken ligger på Sahlgrenska sjukhuset, plastikkirurgen, efter en allvarlig brännskada på mage och lår bland annat. Han lyckades tippa en kastrull med kokande vatten och potatis i knät i tisdags eftermiddag. Det var bara att åka in till sjukhuset. Valet föll på Östra sjukhuset där de behöll honom över natten. Dagen därpå skickade de honom till plastikkirurgen på Sahlgrenska. Där opererades han i torsdags morse. De täckte brännskadan med grisskinn och hoppas att hans eget skinn ska växa ut, gör det inte det måste han genomgå skinntransplantion. Eftersom det är rätt stora områden som brännskadats blir det stora områden som kirurgen måste plocka skinn ifrån. Hoppas det självläker!
Var och hälsade på honom igår. Han var vid ganska gott mod, trots en djäkla smärta i det skadade området.
Tänkte åka och hälsa på honom i morgon igen. Det blir långsamt på sjukhuset så klart. De pratar redan om att skicka hem honom i nästa vekca någon gång. Trots att han inte klarar toabestyren själv, trots att han behöver få såren omlagda varje dag, trots att…
Han kan helt enkelt inte komma hem. Det funkar inte praktiskt hemma. Hoppas han får komma till något korttidsboende i så fall…

Typiskt att det här skulle hända. Han mådde hyfsat bra innan. Och vi hade precis firat hans 70-årsdag på lördagen med stora delar av familjen på plats. 27 personer sammanlagt i lägenheten samtidigt. Fattar inte hur vi fick plats, fast de mindre barnen (fem – sex stycken) spenderade mesta tiden utomhus på lekplatsen.

Har sagt till Mike att han måte begära vårdplanering innan de skickar hem honom. Det har man tydligen rätt till. Säger vår hemtjänstsamordnare. De kan ju inte bara skicka hem Mike utan att vi vet hur det rent praktiskt ska fungera… eller det kanske de kan.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar